nah akkor gyors leírom a történteket:

pénteken meló után a főnök mondta hogy ha itthon vagyunk, akkor tudnánk e segíteni neki lepakolni egy kamionnyi árút, mert du. érkezik… mondtuk persze (persze savanyú szájízzel, mert mié mos tszól, főleg h elterveztük, hogy megyünk bulizni…

de gondoltuk még utána mehetünk, csakhogy közölte du hogy az a du az inkább este 10… akkor érkezik meg a kamion, úgyhogy a pénteki bulinak annyi volt, főleg hogy mondta hogy szombaton reggel le kéne szállítani Koppenhágába némi növénymennyiséget.  úgyhogy délelőtt egy ivecoval zúztunk Koppenhága felé.. nem tudom hogy lehet e vezetni B vel, sztem otthon tuti nem :)

Szóval így kezdődött a szombat… aztán elmentünk a közelbe biciklizni… valahogy nem szeretnek engem az itteni biciklik…  vagy ez is arra mutat, hogy kellene vennem egy újat :) de tuti hogy itt nem veszek, mert itt a leggagyibb 1500 DKKtól  (57eFt)kezdődik, és ami már számításba jöhet az olyan 4000 DKK (152eFt), és ami igazán kellene az meg kb 7-9000 DKK (266eFt-342eFt)… annyi pénzből meg otthon olyat kapsz hogy… na szóval jót:) Ezért  Januárig kibírom itt vhogy ezekkel a kakakakaka bicókkal… Januárban meg veszek egyet otthon, úgysem nagyon lesz más dolgom (elvileg.. J )

Szombaton este azért elmentünk bulizni Koppenhágába. Hát voltam jobb bulikon is az tuti. Itthon még jobban elvoltunk, gintonic + sörrel :P aztán felkerekedtünk, bicóval be a városba a vonatállomásra, és utána meg vonat :P a buliról nem is nagyon írnék, csak kb annyit hogy itt éjfél előtt nincs buli! :S a sör mindenhol  50 DKK (1900Ft), és van egy hely ahol 10 DKK (380Ft) egy jäger (2cl) de az olcsónak számít nagyon. tehát bementünk, és kb 1 óra múlva ki is jöttünk (ittunk egy sört)… aztán tovább. voltunk egy másik helyen, de ott meg senki nem volt…  aztán egy 3. és 4. helyen ahol meg 250 DKK (9500Ft) volt a belépő… inkább hagytuk, 305 DKKért  (11,5eFt) már koncertre lehet menni…

Hazafele dumáltunk egy pár fiatallal, elmondták, hogy ha dániában főiskolára / egyetemre jársz kapsz ösztöndíjat. úgy tudtuk 12000DKK-t (456eFt) de mögöttem ült egy srác és azt mondta hogy "csak" 5000-t kap (190000Ft). A másik srác mesélte, hogy ő munkanélkülin  van, és csak bulizik, néha felmegy az önkormányzat honlapjára, hogy 2 kattintással átvegye a segélyt (6000DKK-228eFt) amiért semmit nem kell tennie csak a 2 kattintást, és korlátlan ideig veheti fel! nincs olyan hogy csak fél évig….

még itt jegyezném meg hogy a dán minimálbér: 98DKK/óra (3724Ft/óra) és ebből kalkulálva kb 14000 DKK egy havibér (532eFt).

 

Ma meg már azthittük hogy végre hazaköltözik a brazil lány hogy ismét legyen mideninek külön szobája, de ugy néz  ki holnap délben megy… csak akkor nem értem miért mondott 11-ét… hihhhetetlen :) nade már csak egyet kell aludni :D

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cztompika.blog.hu/api/trackback/id/tr942364239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása