Október lett

 2010.10.02. 09:37

Nagyon jó volt ez  a munkahét, szerencsére nem volt csapadék, és a múlt hétvégén is csak kicsit esett... Viszont a reggelek egyre csípősebbek lesznek, és szeptember 30-án a tócsákat már jég borította, nem csak hártya, de 3-4 mm vastag JÉG, itt a TÉL :P

de jól érezzük magunkat:

Még nem kezdtük meg a kitermelést, az kb. okt. 15-től kezdődik, azt mondják kemény lesz és kb heti 45 órát fogunk dolgozni. Nekem mindegy csak fizessék ki. Erről jut eszembe, írtunk a Travel to Farm ügynökségnek, hogy elégedettek vagyunk, jól érezzük magunkat, és rákérdeztünk, hogy megkapták-e a programköltséget az előző munkaadónktól (a tetűtől) mert nem tudjuk, ugyanis bérpapírt nem kaptunk július-augusztus hónapra... amit pedig átutalt és ahogy számolgatjuk sajnos nem tartalmazza a rengeteg túlórát... mondta a kapcsolattartónk, Sabrina, hogy rákérdez a papírokra. Természetesen ők meg a programköltséget nem kapták meg.... szerintem buktuk a túlórákat, és innen fogják levonni a programköltséget is... Nem szoktam ilyet mondani, de vegyen a rajtunk megspórolt pénzéből gyógyszert.... :D:D:D a kötsööög :P A lényeg hogy megszabadultunk tőle...

a hét második felében díszalmákat metszettünk Zsoltival és kötöztünk ez kb 6 sor volt, soronként kb 60-70 fa. és 3 nap alatt végeztünk vele.

Íme a fantasztikus új (mármint nekem új) járgány :)


De igaziból ezzel a traktorral csak kimegyünk a terepre:)

Csütörtökön Morten kijött hozzánk, mert megtudta, hogy hétfőn lesz aukció a rendőrségen, 150 bicikli lesz kalapács alatt! Állítólag nagyon jók is vannak közöttük, és elég olcsón is lehet kapni. Ez is tök jól esett, mert vele is csak 1x beszéltem arról, hogy szeretnék vmi faja bicót venni, és máris utánanézett :)

 

Sajnos elég sok itt a hátsó agyváltós bicikli, ami miatt kontrafékes is :S az meg nem jó! :) és drága itt nagyon a bicikli, 4000 DKK alatt tényleg szinte csak tanyabájkot lehet kapni, 3 sebesség, agyváltó, teleszkópos villa nélkül... 4000 től kezdődnek a normálisak... kinéztem egyet 6000 koronáért, az olyan 228e Ft, és tudom hogy otthon egy ilyen minőségűt kb 100-120e Ft ból meg lehet kapni (az meg ugyebár a fele...). + DPD futárszolgálat 15eFt... Lehet hogy az otthoniak segítségét kérem, ha hétfőn nem kapok vmi faja bicót :D

tegnap bementem a "városba" vettem egy literes termoszt,villogót a biciklire (gombot a kabáthoz :P), vettem műanyag dobozt (hát ez is beszarás... szar fröccsöntött dobozt itt nem lehet kapni... vagy nem jó helyen keressük. pontosabban lehet kapni, csak hát pl 50koronáért.... kb 1800 Ft... :S de most volt olcsóért 20 koronáért), meg vettem a vöröskereszt bótban használt pulcsit (tökjó állapotban van) itthonra, 50 DKK.

Jaaa, nagy öröm még, hogy kedden megkaptam a bankkártyámat és tegnap a hozzá tartozó pinkódot. de kiderült máris hogy az aldiban a mastercardot nem fogadják el... viszont szerencsére itt nem számolnak fel "kezelési költséget" azért hogy a készpénzedhez juss.

Hétvégéről még nem is írtam.
Jött pénteken Esztinek egy barátnője, Eszti. Ő Aarhusban van, szintén Erasmussal, csak ő egy tervezőirodában. Pénteken pálinkáztunk a srácokkal, meg söröztünk, boroztunk. Szombaton azért kb 10 körül elindultunk Koppenhágába. Nagyon jó volt, sok olyan részt megnéztünk ahol még nem voltam. pl éjszaka Christianhavn részt (http://hu.wikipedia.org/wiki/Christianshavn) ahol felmentünk egy templom tornyába (Vor Frelser Kirke) lásd fotók. Majd elmentünk a qvák utcájába, de aztán gyorsan ki is jöttünk :D nem volt vmi üdítő látvány a sok rozzant rva... :)
Vasárnap pedig ismét a Hillerod-i kastélyba mentünk el biciklivel. eznap is kegyes volt az időjárás hozzánk, így a lányok is megnézhették a kastélyt és persze a Barokk-kertet is.

A másik ami a héten történt, hogy Eszti egy másik házban lakott eddig, és nincs benne fűtés... Zsoltival felajánlottuk neki hogy amig a brazil lány nem költözik el, addig Zsolti átköltözik hozzám egy matracra. szóval most Zsoltival ismét egy szobánk van, de csak okt. 11-ig.

 

-->

A bejegyzés trackback címe:

https://cztompika.blog.hu/api/trackback/id/tr322338832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása